MANUMAAILMAN UUSIA TUULIA

Standard

Manumaailmassa kohisee! Vuoden 2015 paikanvälittäjällä on ollut missiona tehdä manuilu kandiseuralaisille yhä helpommaksi ja opiskelijaystävällisemmäksi. Tämän vuoksi sopimussairaalasysteemiä ollaan uudistamassa rankalla kädellä ja tämän työn hedelmää päästäänkin toivon mukaan maistamaan jo joululoman sopimussairaala-amanuenssuureja jaettaessa. Tarkoituksena on ennen kaikkea selkeyttää systeemiä ja ajaa opiskelijoiden etua tässäkin suhteessa.

Tämä koittaa siis tulevaisuudessa, mutta nyt jo harjoitteluohjesääntöön on saatu muutama muutos aikaiseksi. Huhtikuun amanuenssuurihaussa oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus hakea kliinisen neurofysiologian amanuenssuuria C3-opinnot suoritettuaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tästä lähtien toisen vuoden opiskelijat saavat mahdollisuuden manuilla. Ja miksipä eivät manuilisi! Kliinisellä neurofysiologialla on mahdollisuus tehdä niin 50% kuin 100% kurssiaikaisia amanuenssuureja sekä loma-aikaisia amanuenssuureja. Oiva tapa tutustua kliiniseen työhön jo preklinikkavaiheessa.

Manumaailman kuumin uutinen kuitenkin tällä hetkellä on ensi syksynä lanseerattava dissektioamanuenssuuri. Syyskuun TYKSin amanuenssuurihaussa on siis haettavana kaksi 50% kurssiaikaista dissektioamanuenssuuria, joita haettaessa anatominen ruumiinavaus – kurssi on oltava hyväksytysti suoritettu. Käytännössä haku koskee siis C5:llä olevia ja heitä vanhempia opiskelijoita. Jakoperusteet ovat samat kuin muissakin amanuenssuureissa. Poikkeuksen aiheuttavat C5-kurssin opiskelijat, joilla ei ole vielä kladilistaa. Tällöin jakoperusteena toimii AR-kurssin arvosana sekä mahdolliset syventävät opinnot solubiologian ja anatomian laitoksella.

Dissektioamanuenssit  toimivat anatominen ruumiinavaus  – opintokokonaisuuuden yhteydessä ja heidän  työnkuvaansa kuuluu mm. osallistua dissektiotoimintaan ja opastaa kurssin opiskelijoita sekä dokumentoida dissektiolöydöksiä. Amanuenssin työt alkavat 11.9. AR-kurssin avausluennon yhteydessä ja kestävät 10.10. asti. Dissektioamanuenssin työaika on n. 19 h/vko ja työajat joustavat amanuenssien opintojen mukaan. Ensisijaisesti amanuenssin tulee osallistua omaan pakolliseen opetukseensa ja mahdollisuuksien mukaan osallistua dissektiotapahtumiin. Joustovaraa siis löytyy. Palkkaa amanuenssille toki myös maksetaan, n. 776 e kuukauden työrupeamasta. Eikä tässä vielä kaikki. Hienon duunin, oppimisen, rahan ja kokemuksen lisäksi dissektioamanuenssuurista tienaa kolme opintopisteitä valinnaisiin opintoihin!

Mikäli amanuenssuurit rupesivat kiinnostamaan, käyhän katsastamassa TLKS:n sivuilta Opinnot-osio ja sen alavalikko Amanuenssuurit. Kattavammin kunkin klinikan amanuenssiohjeita löytyy Moodle2:sta kurssialueelta  ”Amanuenssuurien suorittaminen”. Myös allekirjoittaneeseen voi olla yhteydessä mieltä kuumottelevien kysymysten tiimoilta.

Summa summarum: maanantaina 7.9. kandiseuran historian ensimmäiset dissektioamanuenssit valitaan. We want you!

-Sanni-Lotta Aaltonen

TLKS:n paikanvälittäjä 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s